Wednesday, October 20, 2010

Apabila teman berumahtangga

Edisi khas untuk member² yang akan berkahwin.. Hee~
Dulu korang sering bersama. Ke sana ke mari menghabiskan masa bersama. Tapi semua tue bakal tinggal kenangan bila sahabat seorang demi seorang makin menjauh coz bakal mendirikan rumah tangga. So camner yea nak mengatasi prob nie. Moh ler baca nie..

  1. Korang mempunyai masa yang lebih untuk diri sendiri so padatkan dengan xtvt yang berfaedah yea.
  2. Luaskan pergaulan korang dengan member² yang masih solo @ belum terikat.
  3. Walaupun telah berubah status, jangan jadikan alasan untuk lost contact so cari masa yang sesuai untuk berjumpa.
  4. Terima perubahan teman seadanya coz mungkin ada beberapa perkara yang berubah so korang perlu bijak tangani situasi.
  5. Cari minat dan hobi baru.
  6. Percayalah yang korang tak berseorangan ermm ramai lagi yang single k. 
Ermm pape pun semuanya terpulang kepada korang untuk menghadapi setiap perubahan yang berlaku. Terimalah secara terbuka dan sokong la member korang coz si dia juga masih memerlukan korang. So untuk member² aku yang akan bertukar status SELAMAT PENGANTIN BARU, semoga bahagia sampai akhir hayat wokeh.. Aku masih di sini and tetap di sini so ada pape hello² jer ek.. ~_^

8 comments:

Khumaera Ismail said...

hurm..true enough..sy da kawen, dan kdg2 rase mcm kwn2 yg single da jrg na contact sy..nape ea? huhu~

mizz greenApple said...

ermm slaluny kite takut m'ggu la..
sy pn klu contact mmber2 yg da kawen time ptg2 ckit i2 pn sometime dorg bz jugak..
ntah la ken komitmen 2 yg wat jarang contact kot..
ermm xpe la awk cuba la contact dorg dlu n skali skala hang out ok jugak kan.. ~_^

aNaYaNa said...

mostly kawan2 pn dok jauh2..bl blik jumper..n kalo yang da kawin pn xla rasa..makin rapat aderla..he2..

diana said...

akak ni dah kawin tapi
masin ramai lagi kawan2 yang single..
ok je..tapi tak de la sampai diorang ajak keluar ke..
diaorang paham la akak ni ade komitmen lain kan..
walaupun diorang single tapi paham situasi akak ni..

Omu Rice said...

hurm...omu ade kwn baik...kwn baik omu dah ade teman...teman die ajak kawen.. tapi kwn baik omu xmau lagi takut kehilangan kwn baik..omu pun jeles gak...omu xde teman...huhhu...tapi omu selalu nasihat kt kwn baik omu, jgn la pikir sgt pasal omu ni...omu sentiasa sokong kwn baik omu dari belakang.

mizz greenApple said...

anayana : mmg ad jugak yg close tp ssah nak luang ms bsama i2 jerk.. ermm status bkn phalang utk bkawan kan.. :)

kak diana : yup mmber2 yg single kna pham komitmen owg yg dah bkawen kan..
xbley hang out pun calling2 still ok kan so xde la lost cntct.. :)

omu : owhh myb da jdoh dorg awl so xpe la kan.. klu kawen pn bkn mkna putus shbt kan.. suh jerk mmber 2 kawen xpn omu pn cr la teman so leh la sma2 kawen.. hehehe gurau jerk.. ^_~

aмiє's³° sнiиoda said...

kwn2 yg single tggl bape kerat jer nie..adoi.. ;p

mizz greenApple said...

hahahha cool sudah...
ada rezeki n ada jodoh ada la kan..
ngeh3.. ^_~

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "