Tuesday, October 12, 2010

Putus Cinta ♥..?? Ayuh..!! Ceriakan Hidup Kembali

"Aku tengah frust nie wei.. Korang jangan la citer hal² couple nie.. Sensitif aku.." said sorang kawan. Alahaii putus cinta jer pun bukan pape sangat iyea idak.. (Erkk...agak sakit kot...
Takpe cool jer k lagipun perpisahan tak bermakna berakhir segala²nya.. So ape ada hal dah putus cinta cari la yang baru, untung² yang baru adalah yang terbaekkk... Oppss...
Jom semak tips untuk korang yang sedang putus cinta :
  1. Buang sikap risau : Dah jangan dok risau² lagi kalau asyik risau jerk mesti la lagi sedih and kecewakan so bertenang jerk and belajar kawal keadaan.
  2. Latih diri melupakan : Wahh bunyi macam senang jer kan.. Takpe yang penting korang mencuba.. Fokus dengan future, family, kerjaya, and kewangan korang jerk.. 
  3. Teruskan ketawa : Ermm jangan buat² ketawa pulak. Ketawa dengan ikhlas contohnya tengok comedy ke, baca majalah humour ke or join member² yang kelakar 
  4. Belajar jadi pemaaf : Memang la susahkan tapi dengan 1 kemaafan boleh bersihkan hati korang daripada perasaan and emosi yang -ve.
  5. Ikhlaskan hati : Belajar terima hakikat dengan hati yang terbuka and kawal emosi. 
  6. Berlibur/hangout : Hah bile lagi nak hang out and beronggeng dengan member² kan.. Dulu masa couple asyik kena report jer semua benda so dah single nie berlibur and cuci jer mata tue takde sape kisah.. Pergi jer mane² tapi jangan pergi tempat kenangan time bercinta plak.. Lagi parah kang dik non.. 
  7. Ubah penampilan : "Yess..!! Time to break the rule..!"  Ubah jerk semua style korang supaya lebih mantop.. Cari fesyen terbaru yang korang suka.. Dulu si dia asyik melarang kan so sekarang ada aku kisah.. Huh...
  8. Buat jerk semua xtvt yang korang suka asalkan bahagia sudah and dah tak perlu membatasi pergaulan dengan member².. Sekarang saatnya untuk kembali menjalinkan persahabatan... Yeahhh....suke²... ( ‿♥)
  9. Redha & Pasrah : Yakin dengan ketentuan Tuhan. Percaya pasti ada someone menanti korang di hadapan. Teruskan melangkah kalau tak cmner nak jumpa someone kalau dok situ jerk...
  10. Hapuskan kenangan bersama : Ermm camner ek.. Ermm cuba la simpan semua barang² dalam kotak, delete semua SMS ke, nombor phone and semua² la..
  11. Jangan menyeksa diri : Nak tak nak kadang² teringat jugak kan so jangan terlalu memaksa untuk terus melupakan.. Cari masa and insyallah semuanya akan berlalu.. Chayok²... 

Ayuhh...bangun and mulakan hidup yang baru.. Tak usah ler deme dok sedey jerk bukan dapat pape pun.. Sudah² ler tue meraung yea.. Jom senyum.. :)

2 comments:

soffea said...

yup. ceria kembali.. putus cinta je kan.. bukan putus nyawa.. hehe.

mizz greenApple said...

hahhaha...
putus cinta jerk pun..
sila cr cinta yg baru k..
yahooo... ^_^

p/s : wakili emosi owg len nie.. hee~

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "