Monday, August 30, 2010

Rutin hujung bulan...

Adoyaii dah nak hujung bulan nie mula la nak kena budget² pape yang patut.. Kalau dulu dok dengan family tak pernah pun nak fikir hal² hujung bulan nie.. Tapi dah besar² nie sampai bile nak berkepit dengan mak ayah kan so belajar² la hidup berdikari.. Esok² dah kawen and ada rumah sendiri takkan nak suruh puan emak dengan encik ayah atur belanjawan lagi iyea idak..
Macam biasa setiap hujung bulan mula la aku buat kira² and standby duit² yang bakal berterbangan.. Huhuhu.. Kalau la dalam dunia nie semua benda free kan best.. Apa kata dalam sebulan tue tak yah susah² bayar bil air, bil elektrik, bil celcom broadband and sewa rumah.. Mesti best tak terkatakan so dengan duit² tue boleh la aku menabung ( kat mall n butik²).. Tapi apakan daya aku bukan sesape so nak tak nak ko bayar sekarang.. Adoyaii pening aku nak catu kewangan nie.. Takpe la belajar la uruskan kewangan esok² aku jugak yang senang coz dah ada pengalaman iyea idak.. Kalau tak nak bayor bil beratus-ratus so sila la berjimat cermat yea... Jimat cermatkan amalan mulia.. Wahh tetibe jerk.. Hee~

credit pic to : MY ARTORTOISE by Ikhsan Ise: HUJUNG BULAN by Ikhsan Ise

4 comments:

ijad said...

selamat ber puasa

mizz greenApple said...

slmt bpuasa... :)

aNaYaNa said...

yer mia..jimat cermat kat shpoing mall nak raya nii..he3..

mizz greenApple said...

hahhaha
xde la g shppg mall borong brg2 nak wat biskut rya jerk..
bkn shppg sakan pun...
syhhh..
hehehe

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "