Monday, August 30, 2010

Kad Raya... Dulu vs Now..

Ok kad raya yang aku post dah sampai.. Takut jugak sebenarnya ermm bukan ape takut dorang dapat kad raya tue lepas raya.. Hehehe.. Ntah kenape tahun nie aku terlebih rajin pulak so ada la kat raya untuk family, sahabat and member².. Selalunya malam raya aku mesej jerk tak pun kalau agak rajin send online kad raya tapi sekarang lagi senang tag kat FB pun ok.. Mungkin sebab dah bosan dengan email and mesej so sebab tue tahun nie aku send kad pulak kat dorang.. Hee~

Kad² raya yang dorang dapat tahun nie ada yang aku beli tapi untuk orang² tertentu aku buat sendiri wokek.. Homemade card lagi.. Wahh bertuah la ek coz bukan senang tau aku nak bazirkan masa buat semua benda² alah nie.. Maklum la tangan budak teknikal mane ada seni sangat keras jerk.. Pape pun aku dah cuba buat yang terbaik yea.. Hee~
Kalau nak diikutkan send online kad raya or tag dekat FB lagi jimat coz tak perlu nak keluarkan pape modal.. Kalau mesej tue abis jugak la berhengget² maklum la member² ramai.. Alhamdulillah ramai jugak member² aku rupanya.. Hee~

Ok sudah² jangan nak mengarut.. Disebabkan tahun nie aku pilih untuk hantar kad secara klasik so 1st aku kena pergi mall untuk pilih kad yang berkenaan, pas dah pilih kad so mulakan membuat essay, pas dah settle semua essay terpaksa pulak selonggkar buku autograph semata² nak cari alamat dorang.. Tapi takpe usaha tangga kejayaan kan.. Hee~ Pas dah dapat alamat so teruskan melangkah ke post office untuk beli setem.. Nasib baik dalam kampus ada post office... Aku ingatkan setem 30sen dah cukup tapi mak oii kena guna setem 50sen la plak then siap kena timbang pulak setiap kad tue.. Adoyaii banyak betul cost yea.. Tapi takpe jangan merungut coz kalau nak buat something biar ikhlas.. Dah siap tampal setem so post jer la kan and tunggu kad² tue sampai dekat dorang..

Semua yang aku citer tue pasal kad ready made tapi homemade card ermm lagi la rumit nak buatkan tapi takpe, nak yang terbaik kena bersabar.. Bayangkan hampir seharian aku hanya mampu siapkan 2 keping kad jerk tapi ok la kan janji aku creative sudah.. Hahaha..

4 comments:

aNaYaNa said...

waa..rajinnya mia..
nak kad raya homemmade..he3..

mizz greenApple said...

ala yana...
mia da bz ngan midterm la..
sowy k so xsmpat nak wat homemade card..

p/s : klu nak kad rya ready made ok tp bg almt yea.. hee~ ;)

aNaYaNa said...

he2..ader jer...
ok la dimaafkan..
xpe pas raya pn xper kalo nak bg..hahak..

mizz greenApple said...

heheh
btul la Mia bz ngan midterm smpi jumaat nie..
klu nak kad bak mai almt..
hahahah

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "