Wednesday, August 4, 2010

Kurus.... ??

Menurut pakar diet kalau nak menurunkan berat badan dengan cepat so kena kurangkan jumlah makanan and makan makanan rendah kalori. Tapi sebagai alternatif diet korang boleh makan seperti biasa cuma ambil makanan pembakar lemak. Ayuhh ketahui makanan yang membantu korang kurus.
  1. Buah dan sayuran : membantu mengurangkan kalori dan menurunkan berat badan tanpa rasa lapar.
  2. Produk tenusu : memberi kesan kenyang yang lebih lama and mengurangkan jumlah pengambilan makanan.
  3. Vitamin C : mencairkan lemak
  4. Kacang : sumber protein, serat, dan zat besi yang baik untuk tubuh.
  5. Oat : menurunkan kadar kolestrol dalam darah.
  6. Teh Hijau : mengurangkan keinginan mengambil makan manis.
  7. Makanan sup : makan sup sebagai pembuka atau menu utama dapat menurunkan nafsu makan.
  8. Air putih : minum air sebelum makan coz dapat kurangkan pengambilan makanan.
Ermm mungkin nie kot tips and rahsia kenapa aku still kurus.. Hehehe nak buat camner kan asyik jaga makan jerk so kalau nak ikut silakan kalau tak nak ada aku kisah..??
*Rujukan : dara.com, internet..., google (pic)

10 comments:

silvermoon said...

ko mmg kurus sbb metabolisma tinggi kot..hehe

mizz greenApple said...

hahahah ko nie br aku post da komen da.. hehehe aku dok cni g jog tiap2 mggu.. pasnie nak g gym lak.. hahaha

silvermoon said...

haha..nak wat cmne, masa yg tepat ;). bestnye jog..aku nak jog pon panas gle ptg2..itam lak aku kang..haha

mizz greenApple said...

hahahah... byk la ko pnye reason ek.. nak kurus xleh malas dowh.. jgn ckp ko jog ats katil suda.. heheh.. hari bhgia nak dkat wei.. :P

silvermoon said...

hihi...1 more reason aku kurg motivasi sbb tunang aku xnak aku kurus..haha. tp aku nak kurus..camne nih.. ;).

mizz greenApple said...

hahaha.. aku pun ska gak nengok ko skrg so xyah la kurus2.. ok jerk ngan body skrg.. hehe

silvermoon said...

aik, ko ske?? len mcm jew..haha.. xpe la..nk kurus sket je la, snang nak cr baju =).

mizz greenApple said...

hahaha ko nie.. ala klu keding sgt x lawa la.. cam aku nie keding jerk owg tgk pn cian siap offer aku mkn byk2 lak 2.. ko cya x klu aku ckp time aku g beli mkan jerk mst dpt mknan extra.. perghh malu dowh..

simpleperson said...

emm...kmu udah krus...mua krus lg ka...? tp org pompuan biasala kan...sntiasa nk slim jer...
emm...ak jgk sush nk gmuk2...huhuhu...

mizz greenApple said...

aku pun mau bambam.. tp ssah lor mau bambam.. selera diet aku yg sihat dah xleh nak ubah.. hehehe

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "