Tuesday, August 31, 2010

Kisah KEMERDEKAAN...

Merdeka...Merdeka....Merdeka... Waahhh macam best jerk kalau dapat pergi perhimpunan kemerdekaan kan..Mesti meriah and rasa bersemangat negara sikit.. Erkk pehal tetibe patriotik pulak nie.. Hee~ Walaupun sebelum nie aku dah post entry pasal kemerdekaan nie tapi entry kali nie lebih kepada pengalaman aku sambut merdeka.. 

Seingat aku la kan 1st sambutan merdeka aku time kat tadika.. Ermm yea la dulu budak² mane tahu pape kan.. Nak pulak dapat bendera yang ada coklat bulat²  kat dalam bendera tue so memang terlompat² la sambut merdeka.. Tapi time dah cerdik sikit masa kat sekolah rendah la mesti tak miss join perbarisan kemerdekaan.. 

Selalunya kat sekolah rendah aku nie wajib la dorang buat pertandingan melukis and mewarna, dan dah jadi 1 kewajipan aku la jugak join pertandingan tue.. Bukan ape kalau aku tak dapat no 2 or no 3 mesti dapat saguhati tapi memang best la bile naik atas stage kan.. Padahal hadiah time tue sekadar warna pensil luna + alatan tulis + kotak pensel dengan file jerk tapi dulu budak² bukan materialistik pun asalkan dapat naik stage ok jerk.. (Dulu aku agak giler naik stage.. Perasan best kalau dapat jadi tontonan umum.. Hakhakhak muka tak boley blah plak tue.. Hee~)

Bile dah naik sekolah menengah aku join pengakap... Wahh best giler la pengalaman sekolah menengah nie coz macam² benda and perangai yang aku buat.. Bayangkan setiap persatuan dan pasukan beruniform yang aku join mesti ada pegang jawatan la.. Perghh memang giler kuasa la ko nie MiA.. Hehehe~ 
Serius aku cakap ko aku memang giler excited dengan pengakap nie.. Yea la dari pengakap la aku kenal erti persahabatan, belajar berdikari, belajar jadi someone yang sentiasa diperlukan dan jangan tak percaya aku mula memasak pun time join pengakap ar.. Setiap bulan confirm join camping sampaikan encik ayah dah tau dah kalau bagi surat tue mesti nak sign borang join xtvt.. Hehehe thankz encik ayah coz memahami perangai aku yang giler² nie.. 

Eh sorry termelalut plak.. Ermm dah masuk sekolah menengah pun aku still join perbarisan peringkat daerah kira macam xtvt wajib jugak la.. Tau kenapa kitaorang wajib join kawad kemerdekaan tue.. Pssstt sebenarnya kitaorang nak jumpa member² pengakap dari sekolah lain so bile join boleh la jumpa lagi and takde la terikat dengan peraturan macam kat camping tue... Hahahah sumpahh jahat giler kitaorang dulu.. Hee~ Pape pun feel dia memang lain la bile join perarakan nie coz tetibe hati rasa sayu and memang patriotik yang amat sangat la.. 

Now bila dah kat IPTA nie aku still aktif join mane² camping sampaikan aku pernah buat xbf² aku merajuk la coz aku nie aktif sangat.. ( Padahal cam la aku tak tau korang tak nak aku kena ngorat kan.. Huh blah la jangan pernah sekat xtvt kesukaan aku k.. :P ) Pernah jugak aku join konvoi sempena kemerdekaan perghh macam nak patah pinggang aku dok lama² atas motor tue tapi takpe janji glamer semangat tue yang penting.. Time join program anak angkat pun ada jugak buat perbarisan kemerdekaan nie and pasnie semestinya aku akan terus aktif dengan program² camnie.. Wahhh aku memang suka dengan hidup aku camnie.. Merdeka...Merdeka...Merdeka...

2 comments:

aNaYaNa said...

waahh Mia..smngat tol..he3..
ok r 2 smgat anak merdeka..:)
tp yna plg xske pebarisan..hihih..

mizz greenApple said...

hehehe
Mia mmg ska wat outdoors xtvt..
muka nmpak lmbut tp agk gnaz sbnr nyer..
hahaha

ken da biasa dr kcik kot so smpi skrg cmnie la..
agk aktif ngan cmua hal..
hee~

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "