Tuesday, December 14, 2010

Tips Mengorat Awek..

Assalamualaikum korang semua.. Eh korang cuba tengok tajuk entry nie tak boleh blah betul kan kan.. Hehee bukan apa coz ada member aku selalu cakap dia fail dalam ayat mengayat awekz nie.. Nak plak suruh aku carikan calon lagi.. Perghhh ingat aku nie AGENSI CARI JODOH ke..??

Eh lelaki selalu malang dalam bab cintan cintun ek..? Bila break off selalu salahkan perempuan eh... Eh kalau dah takde jodoh nak buat camner kan kan..? Tak elok cari kesalahan orang lain tapi salah sendiri tak pernah nampak. So seeloknya kedua² redha jelah. Nie tak dah putus cinta pastu keluar dengan orang lain semata-mata nak bagi si X jealous.. Huh mesti nak tunjuk "Cittt apa ingat aku tak laku ke..??". Adoyaii kelakar dowh.. Watpe nak sakitkan hati sendiri, kang si X happy dengan orang lain tapi ko membakar perasaan.. Rileks sudah..

So aku dengan bangga nyer nak kasi tips camner nak mengorat.. Hahaha tetibe jerk jadi pakar cintan kan.. Ngeh².. Sudah² tak nak cakap banyak kasi baca ini tips :

1) Jadi diri sendiri
Ehem² korang tak payah la nak control lawa + macho. Sometimes rimas tau tengok sikit² nak cover. Adoyaii cool sudah... Jadi diri sendiri kan senang dari jadi orang lain so jangan hipokrit yea. 
Hah lagi 1 happy-go-lucky tu penting and mesti ada sense of humour coz gurlz selalu nyer suka guy yang kelakar tapi jangan asyik nak buat lawak bodoh minta pelempang dah la ek...


2) Jaga Kebersihan

Owhhh nie memang teramat penting.. Jangan ingat gurlz jerk kena jaga kebersihan yea guy pun sama gak.. Penampilan luaran itu penting coz ia melambangkan keperibadian. 

Kalau kita bersih mesti orang akan suka. Sebenarnya gurlz 100% tak suka guy yang selekeh..! Please alert wokeh..

Antara kebersihan yang korang kena jaga :

Mulut : kalau korang smoking, rajin² kunyah chewing gum yea. Gurlz tak suka guy mulut busuk. Lagi baik stop smoking coz ramai gurlz tak suka guy yang smoking.. [termasuk la aku coz aku pun tak suka guy merokok..] 
Bukan apa kitaorang tak suka coz mulut bau busuk dan bibir jadi hitam semacam… “Eeeeeiii geli i… tak selera nak cium….”  Hahaha boleh reason camtue.. Kalau nak smoking jangan smoking depan kitaorang yea.. Respect sikit.. 

Kuku : Hah bab nie korang selalu buat tak kisah kan kan.. Kuku nie kena potong kasi pendek… Jangan kang ada kuku yang hitam plak.  Geli kot tengok kuku hitam semacam jer.. Nak makan pun perghhh hilang selera dowh..
Ermm lagi 1 tabiat korang yang suka menternak kuman kat jari kelingking tue... Perghh selekeh la... 

Pakaian : Pakaian pastikan kena la kemas sikit… Kalau pakai kemeja, pastikan kemeja tu bergosok. Jangan main pakai jerk.. Ntah² kemeja yang baru keluar washing machine berkedut-kedut tue main bedal jer pakai… Perghh nampak sangat la pemalas…

Janggut : Ehem² kalau ada misai ke jangggut ke sila la trim selalu.. Jangan kasi berserabut ermm tak reti²..??

3) Selalu senyum 
Senyum la dengan ikhlas.. Jangan asyik muka ketat jerk.. Orang yang tak hensem pun tapi kalau selalu senyum muka jadi manis tau… Orang pun suka tengok and banyak kebaikannya kalau suka senyum nie.. So senyumlah selalu. Eh cuba senyum... Wahhh jatuh cinta i.. :P

Hah nak lagi ke tips.. Cukup² la ek bukan ape tips nie pun belum tentu boleh lulus dengan jaya nyer kan kan.. Hahaha memperkecilkan nampak.. Takde la bukan camtue.. Cuba la sikit² kan kan.. Btw selamat mengorat even tips nie untuk perbaiki diri sebelum mengorat sebenarnya.. Hee~

4 comments:

Hanis Azla said...

wah, tips yg sungguh details ni..

mizz greenApple said...

hahaha yea ek..
makaseh..
hee~

p/s : n3 utk org2 yg ssah nak ayt awekz..

Mohamadazhan hjDesa said...

haha, tq2.hehe

mizz greenApple said...

azhan : hahaha tips utk kongsi bsama.. cuba la kot2 mjd2..
hee~

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "