Monday, January 24, 2011

Tanda kamu patut berhenti kerja

Berhenti kerja...?? Wahhh orang lain teruk² carik kerja korang suka suki nak berhenti kerja ek.. So sebelum ambil keputusan yang melibatkan masa depan korang nie better tanya diri sendiri samada korang alamai situasi camnie or tak.. Kalau dah selalu sangat situasi camnie hah cepat² la tukar kerja yea.
  1. Rasa macam nak menangis setiap kali masuk office ermm terlalu tertekan la tue ek..
  2. Jawatan korang tinggi tapi gaji tak setimpal dengan jawatan dan tanggungjawab yang dipikul.
  3. Mulut korang tue tak habis² mengutuk boss and rakan sekerja korang. Ada jerk yang korang tak puas hati eh..
  4. Member² dan family dah mula nasihatkan korang bertukar tempat kerja.
  5. Boss korang sentiasa tak berpuas hati ngan hasil kerja korang. Nak plak boss korang tue siap bandingkan hasil kerja korang dengan pekerja baru.. Perghh memang mendidih iyea idak..
  6. Korang dapat tawaran kerja baru dengan gaji dan jawatan yang lebih baik.
  7. Apabila korang sendiri tidak suka dengan pekerjaan yang sedang dilakukan.
  8. Korang dengan sengaja @ tidak telah mendatangkan kerugian besar kepada syarikat atas kecuaian korang sendiri.. Hah kes naya tue..
  9. Korang rasa tak selamat untuk terus berada di syarikat tersebut. Ermm gangguan seksual maybe...
  10. Mata dan fikiran korang asyik mengira waktu untuk pulang. Setiap saat sungguh menyeksakan. Fuhh...
  11. Korang dah tak mampu fokus pada pekerjaan dan mutu kerja pun dah tak menentu.
  12. Korang banyak menghabiskan masa melayari internet dari fikirkan hal kerja.. Uitt camno tue..
  13. Selain layari internet, korang banyak berbual dengan rakan sekerja, masa makan dan solat yang terlalu lama.
  14. Cuba analisa kemungkinan yang mungkin terjadi pada pekerjaan korang saat ini menjadi lebih memuaskan bagi korang.
  15. Lebih baik mencari kerja yang baru kalau korang pernah terdengar desas desus yang mengatakan syarikat tersebut akan muflis.
Ermm kalau² la reasons korang nak quit ada dalam list nie so better quit jerk tapi kalau sengaja jerk better jangan coz bukan senang nak dapat kerja baru kan so pikir la yang terbaik yea.

2 comments:

Hanis Azla said...

Alhamdulillah, setakat ni tanda2 tu takde lagi.. nak kena kerja sampai tualah agaknya tu.. he..he..

mizz greenApple said...

hahahaha
ok what klu xde tanda2 tue..
btw slmt bkerja..
hee~

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "