Tuesday, January 18, 2011

Punca BLOGGER menjadi malas

Punca blogger menjadi malas.. Meh la baca kenapa.. Ehem² boleh tak kalau tak nak type ayat panjang².. ( nie la contoh blogger yang malas..) Erkkk boleh gitu.. Hahaha alasan...!


1. Tiada respond
Selalunya bila blog kurang dapat perhatian mula ar hilang semangat nak berblogging.. Tapi korang kena ingat entry yang berkualiti bukan di nilai dari berapa banyak komen yang korang dapat.. Ingat tue..
Eh kalau nak banyak komen main facebook or myspace ar beb.. ~_^


2. Internet
Huh nie memang betul² problem.. Kalau talian internet ntah pape memang la jadi malas nak berblogging iyea idak.. So no wonder la kenapa aku dah jarang update blog.. [ huh alasan lagi..]


3. Faktor Masa
Ermm nie pun salah satu penyebab la jugak.. Busy kot wei.. Banyak kot benda lain nak settle and bila dah balik rumah penat kot.. So kalau ada masa lebih type entry banyak² then save as draft so sampai masa update.. Ehem² tak nampak la malas sangat nak update kan kan..


4. Server Down
Erkkk alamak...!! Memang tak boleh nak cakap ape ar beb.. Nak tak nak tunggu jerk server up balik.. Takkan nak mengamuk kot.. 


5. Idea kontang a.k.a takde idea
Ermm camner yea.. Aku pun selalu jugak idea kontang nie so solution nyer copy paste jer la mana² entry blogger lain.. Eh boleh gitu.. Hahaha gurau jerk.. Jangan la copy paste..!! Nak idea so kena la banyak membaca kan kan..


6. Ghairah dengan blog sendiri
Huh ghairah...?? Hah jangan pikir bukan² yea.. Ermm memang susah kalau dah kurang ghairah dengan blog sendiri nie.. Contohnya macam aku ar.. Bila stop jap blogging mula ar rasa cam susah nak rangka ayat² and cari idea.. Susah tau nak pujuk balik mood berblogging nie.. 


So conclusion nyer dont be malas² wokeh.. Sometimes tak update blog takpe la tapi jangan selalu kan kan.. Bukan ape nanti follower and silent reader dah lupa korang camner.. Huh siapa nak jawab dik non.. =)

2 comments:

bintang27 said...

macam tersa je hehehe... internet memang prob hehehe...

mizz greenApple said...

hahhaha sama ar..
mia pn slalu tenet prob gak..
erkk bley reason cam2..
hahahha

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "