Sunday, February 13, 2011

Valentine's Day... Perlu ke..??

Amenda yang best sangat sambut Valentine's Day nie.. Perlu ke celebrate hari kasih kekasih and kasihan nie.. Setiap kali tiba 14 February jerk confirm la korang berduyun²  nak pakai baju merah konon²  merah tue simbol cinta ar ek..

Eh korang tau tak HARAM tau sambut valentine nie.. Kenapa haram..?? Ermm memandai la tanya uncle GOOGLE.. Macam²  hadis and dalil korang boleh baca kenapa haram.. Lagipun takkan 14 February jerk hari kasih sayangkan.. Habis tue hari²  lain korang tak sayang la ek..

Korang perasan tak kalau nak dekat Valentine jerk confirm la dekat mall akan berderet²  susun hadiah yang comel²  especially barangan yang berwarna merah.. Cakap jerk barangan comel yang camner korang nak.. Confirm la ada iyea idak.. Teddy bear and bantal peluk yang kecik²  tue tak payah cakap la coz memang berlonggok²  kot.. Agak²  kenapa yea dorang display camtue.. Mesti la sebab nak suruh korang beli iyea idak..

Masa valentine day nie jugak la tetibe encik BF akan jadi sengkek coz duit banyak melabur dekat shopping mall, kedai bunga and restaurant yang ala²  ekslusif iyea idak.. Mana tak sengkek kalau setiap kali valentine jerk terpaksa beli bunga, hadiah segala bagai pastue makan pulak ala²  candle light dinner la konon.. Last²  tak sampai hujung bulan mentekedarah meggi la encik BF korang tue..

Lagi 1 perasan tak kalau valentine day jerk harga bunga memang berganda²  kot mahal nyer.. Especially rose la kan.. Selalu sejambak puluh²  jerk tapi mai valentine beratus kot harga nyer.. Hah ambik kau nak sangat sambut valentine.. Cik awekz pulak time valentine la mengada²  nak bunga and hadiah segala bagai.. Eh ngada²  la ko nie awekz.. Ko ingat encik BF ko kerja cop duit dengan Bank Negara ke..?? [ encik BF sila la tanam sendiri bunga kat tepi rumah yea.. Bukan apa kalau nak kasi bunga dekat cik awekz cabut jer la bunga tue tak pun curik bunga dari jiran sebelah.. Jimat dowh...]


Eh sudah la tue bagi point²  kenape tak perlu celebrate valentine nie.. Korang masing²  dah besar and bijak pandai kan so memandai la fikir yang mana baik yea.. Bagi aku valentine day nie lebih kepada pembaziran.. Lagipun bukan 14 February jerk untuk membuktikan kasih sayang iyea idak.. Sebelum ikut pape tue seeloknya selidik dulu sebab musabab nyer.. Jangan main ikut jerk semua benda.. Akhir kata jaga peribadi and maruah diri sendiri.. 

6 comments:

aQi + GenGkey said...

slalu nye mereka2 ni dh tau psl sejarah + hukum sambut valentine day ni..
tp still sambut gak..
sbb nye..trend mse kini kate mereka..
kalo x wat t kate x cinta la..
x sayang la..
masing2 punye mentaliti x same..
kte nasehat pun mereka ttp wat gak..
xley watpe dah..:D

mizz greenApple said...

yupp... mmg tepat..
sesuatu yg dah jd kbiasaan nie mmg susah nak ubah..
so kite nasihatkan jerk.. nak ikt or x tpulang la kan.. :)

aNaYaNa said...

tak penah la pulak nak besambut VD ni..mujuurr..tapi kalao ada orang nak bagi bunga or aper2 adiah bila2 pon boleyh jer..tanda kasih sayang..hi3..

mizz greenApple said...

anayana : hahaha klu ad yg baik ati nk kasi adiah takkan nak tolak kan kan..
tp sometimes kena bhati2 jugak yea.. ad udang d sebalik meggi kang..
ngeh3..

! Encik Nakal ! said...

no..no..noo~~~katakan tidak pada valentine day~~~hakhakhak

mizz greenApple said...

budak nakal : NO..NO..N0.. semestinya TIDAK pada Valentine.. hee~

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "