Wednesday, February 16, 2011

Pengotor pemalas tapi ada BF/GF

Sila baca tajuk entry yea.. Nampak tak ada nada dering tak puas hati di situ.. Yeahhhh memang entry malam nie entry tak puas hati.. Kenapa tak puas hati.. Kenapa nak marah² nie... 

Biasa la aku nie pantang sikit dengan orang yang pemalas and pengotor, so bila jenis² manusia yang camtue sibuk nak cari BF/GF so memang nak kena pancung dengan aku ar kan.. Bukan apa better urus diri sendiri dulu la sebelum SIBUK nak urus orang lain.. Iyea idak..

Bayangkan kalau makan pakai diri sendiri pun malas nak urus so camner tue.. Macam yang mak aku selalu pesan "kalau nak cari pasangan tue cari yang senonoh sikit..". Bayangkan kalau ipar duai korang pemalas and pengotor..?? Nak ke buat family..??

Kalau lelaki pemalas camner..?? Lelaki kalau malas nak basuh baju ke, basuh pinggan mangkuk and segala menda alah yang berkaitan kerja² orang pompuan nie tak kisah la kan.. Tapi kalau lelaki malas nak bekerja camner plak.. Takkan dah kawen nanti nak makan hasil titik peluh isteri..?? Better tak payah kawen kalau semua benda isteri yang nak kena tanggung iyea idak.. 

Lelaki pengotor..?? Eh tolong ek aku memang pantang lelaki pengotor.. Kalau pompuan pengotor ermm lagi la buruk perangai.. Wahai para lelaki sekalian, hope korang rajin² la tukar baju tue yea.. Bukan apa kadang² arinie korang pakai baju merah, esok pun merah and lusa pun merah... Design and pattern yang sama plak tue so that means korang memang pakai baju yang sama jer kan.. Tak salah pakai baju yang sama tapi please............basuh wokeh.. Ermm bagi yang smoking tue tolong la rajin² gosok gigi yea coz geli kot tengok gigi karat korang tue..

Eh asyik nak melenting kat lelaki jer kan.. Meh sini aku nak bebel kat pompuan plak.. Kalau pompuan pemalas and pengotor nie agak² boleh jadi pilihan mak mertua tak..?? Haiyoooo camner la nak jadi bini orang kalau ko tue pemalas and pengotor.. Please la ubah perangai yea.. Berangan jer kan nak nak lelaki yang kaya, kacak, tinggi, educated and segala bagai tapi cermin² la diri sendiri dulu.. Layak ke nak dapat lelaki camtue..

Kalau ko pemalas and pengotor agak² ada ke lelaki kacak nak kat ko..?? Dia tak pandang kot coz orang kacak takkan nak gurlz biasa² jerk.. Malu beb nak bawak lepak..
Kalau lelaki tue kaya agak² dia nak ke gurlz biasa² ... Mesti la dia pun nak cari gurlz yang sama taraf and boleh mengKAYAkan dia lagi bukan nyer pilih pompuan yang akan menghabiskan harta benda dia wokeh.. Ntah² nak jadi orang gaji dia pun tak layak kot so stop dreaming nak cari lelaki camtue selagi ko tak ubah perangai pemalas and pengotor tue yea..

Agak nyer la kan camner yea rumah pompuan yang pemalas nie kalau dorang dah kawen.. Lelaki kalau malas mengemas ok la kan tapi kalau pompuan pemalas so camner nie.. Ko tue pompuan so belajar tinggi mana pun kerja² dapur and hal rumah tangga kena tau jugak.. Malu kot kalau jadi pompuan tapi pemalas and pengotor.. Isyhhh jangan harap la pompuan camnie jadi adik ipar aku.. Huh memang tak la kan..

So conclusion nyer, jangan la jadi pemalas and pengotor coz memang takde siapa pun yang suka dengan manusia yang camnie.. Ermm lagi 1 nie teguran ikhlas yea so kalau ada yang terasa nasib la yea.. Ada aku kisah ko touching ke tak..??

2 comments:

hysman said...

hahaha....
ntah pokcik tak tahu pokcik ni pemalas ke pengotor...yg pasti pokcik sentiasa mandi dan buat keje rutin bile bgun pagi..sbb tu takde gf kot..
hahahahhaa

mizz greenApple said...

hysman : xde GF xde kaitan pun ngan pengotor/pemalas tp yg pelik nyer bile dorang ada GF/BF tp pengotor n pmalas.. hehehe..
pokcik sntiasa mndi xde la pgotor kan.. Lg pun sy nengok pokcik ensem jerk so x pgotor la..[sila perasan yea pokcik..] hee~

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "